Kiemelt bejegyzésekTech

Elérhetetlenek a HTC alkalmazásai a Play Áruházban

Eltűnt a Calendar és a People applikáció is a Play Áruházból.

Mi történt a HTC alkalmazásaival? Miért tűnik el egyre több?

Februárban megjelent egy cikk az Android Police oldalán a HTC Mail applikáció eltűnésével kapcsolatban, de ezt hamarosan visszaállították. Azonban a további keresgélések során bebizonyosodott, hogy további tizennégy HTC applikáció került át “unpublished” vagyis kiadatlan állapotba az elmúlt három hónapban.

Számos applikációt már régóta nem frissítettek. Lehetséges, hogy többet összevonnak.

A HTC vállalat tevékenységével kapcsolatban az App Brain, hogy a Sense Home launcher és a kontaktokat kezelő People nevű alkalmazások ebben a hónapban váltak elérhetetlenné. Ezen kívül további tizenkét alkalmazás van, amely “unpublished” állapotú, köztük a Calendar, a Dot View, a Speak és a HTC Car. Ahogy említettük februárban még a Mail applikáció is elérhetetlen volt, de később visszaállították.

Egyelőre érthetetlen, hogy miért tettek inaktívvá olyan applikációkat is, amelyeket sok felhasználó használ.

Néhány alkalmazást hónapok óta nem frissítettek, ezért úgy tűnik, hogy sokat közülük már nem támogatnak és nem is fog hozzájuk frissítés érkezni, tehát érthető, hogy végül leszedték őket a Play Áruházból. Azonban az olyan alkalmazások esetében, mint a Mail, Contacts és a People kissé érthetetlen a törlés, hiszen ezeket számos felhasználó alkalmazza és nem érkezett újabb alternatívájuk.

Egy új irány lehet az Android One a HTC számára.

Egyelőre nem tudjuk, hogy pontosan mi az oka az applikációk “unpublished” státuszra történő változtatásának, de több magyarázat is lehetséges. A HTC szekere évek óta nem megy túl jól és ilyen sok alkalmazást fenntartani nem olcsó mulatság. Ezen felül a tajvani gyártónak más alkalmazásai is vannak a Play Áruházban. Komoly esély van rá, hogy a 2019-ben érkező HTC készülékek már Android One-nal fognak érkezni, ami egyben azt is jelenti, hogy megszűnik az igény az önálló (gyári) applikációk használatára.

Forrás: HasználtAndroid

Ajánlott cikkek

Close
Close