A hollywoodi színész, ha öltözködésről van szó, a klasszikus eleganciára szavaz – és fantasztikusan áll neki!

Stanley Tucci sokszínű egyéniség, aki a színészet mellett rendez, producerkedik és szakácskönyvet ír. Pályafutása alatt bezsebelt két Emmy-díjat, Oscar-díjra jelölték a Komfortos mennyország című filmért, a divathoz pedig Az ördög Pradát viselben fűzte szorosabb kapcsolat, amikor menő művészeti igazgatót alakított Anne Hathaway és Meryl Streep oldalán.

Ha a való életben nem is mondható trendkövetőnek, ahhoz kétség sem férhet, hogy sok pályatársa előtt jár kifinomultságával, megjelenése a hétköznapokban is kifogástalan, mintha mindig skatulyából húzták volna ki. „Szépen felöltözni – ez jó érzéssel tölt el. Az apám mindig csodásan öltözködött. Művészettanár volt, és mindig öltönyben ment az iskolába, mandzsettagombot és nyakkendőtűt viselt… Ez a fajta stílusérzék volt a legférfiasabb dolog a számomra.” – emlékszik vissza a színész.

Azt mondja, az elmúlt harminc év a filmiparban nagyszerű élményekkel szolgált, és mivel a showbizniszben folyton öltöztetik őket, nem újdonság számára szabókkal együtt dolgozni. Például akkor, ha felkérik egy rangos díjátadó vezényletére, ahogy történt ez 2016-ban: ekkor kérte fel a GQ Magazin, hogy legyen a házigazdája a GQ Men Of The Year gálának. Márpedig ha ilyen rangos posztra kérik fel az embert, biztosan kitűnő stílusérzékkel rendelkezik. Egyszerű ügyfélnek írja le magát egyébként, nincsenek különleges kívánságai, stílusa klasszikus és letisztult. „Szeretek öltönyt viselni, önmagában azért, hogy öltöny viseljek – nem kell, hogy különleges alkalom legyen” – mondja. Való igaz, a leggyakrabban öltönyben láthatjuk, rajong a háromrészesekért, és a színpalettát illetően is nagyon következetesek a választásai: szürke, tengerészkék, szürkéskék vagy kékesszürke. Mindazonáltal a klasszikus look-ot nem fél színes nyakkendőkkel és kiegészítőkkel megkoronázni. Alkalomadtán hajszálcsíkos vagy éppen kockás öltönyöket is visel, de ezeket majdnem mindig ropogós fehér inggel párosítja, ami az 50-es és 60-as évek stílusát idézi (persze, ezen nincs mit csodálkozni, hiszen Tucci a 60-as években nőtt fel).

Míg a klasszikus vonalakat részesíti előnyben, az anyagválasztásban, a színek és kiegészítők terén nagyon is nyitott, láthattuk már tartánkockás nadrágban, bársonyzakóval és csokornyakkendővel. Ha smart casual-be öltözik – ahogy a wimbledoni tenisztornán tette -, jöhet egy világos chino nadrág és egy tengerészkék zakó fehér inggel, amihez merész díszzsebkendőt választ – így téve modernné az összhatást. De előfordul, hogy egy csíkos sállal dobja fel a szettjét. A kasmír sálak és selyem nyakkendők egyébként is jó barátai az uraknak, magas minőséget képviselnek, és időtlenséget sugallnak.

A márkák közül talán a Hugo Boss-hoz a leghűségesebb: „Amikor fiatal koromban New Yorkba költöztem, a Hugo Boss kezdett öltöztetni, mert én nem értettem hozzá. Gyönyörű klasszikus darabjaik vannak, szóval az elmúlt három évtizedben nagyrészt Hugo Boss-t viseltem.”

Néha azért értetlenül áll a divat előtt, a fiatalabb generációk ruhaviselési szokásai olykor megdöbbentik:„Nem értem, az emberek miért hordják annyira lent a nadrágjukat, öv nélkül, úgy, hogy kilátszik a fehérnemű… Én biztosan nem tennék így.”

Forrás: Lilla Stílusblogja