Már két éve, hogy az Android O rendszerrel bevezetésre kerültek az adaptív ikonok és rengeteg applikációhoz sikerült a fejlesztőknek jó ikonokat választani.

Jó ötletnek tűnt a változtatás, de végül egy szörnyű ikont alkottak.

Sajnos a Spotify fejlesztői nem tartoznak ezek közé, az alkalmazás új ikonja egyszerűen botrányosan rosszul sikerült. A Spotify alapvetően egy olyan ikonnal rendelkezik, amely jól illeszkedik a különböző “keretekhez”. A fejlesztőknek nem volt nehéz dolguk, csak egyszerűen meg kellett volna tartaniuk a zöld háttér és a három fekete ívszerű vonal eredeti arányait. Olyan ikonra számítottunk, mint például WhatsApp, a Google Keep, a Google Duo, a Google Messages, vagy akár az Instagram, Pocket Casts, illetve a Pushbullet ikonja.

Talán jobb lett volna, ha nem kísérleteznek.

Valamiért a fejlesztők úgy gondolták, hogy egy fekete hátterű ikon sokkal jobb lenne. Sajnos ebben nagyot tévedtek és nem véletlen, hogy ennyire szokatlan az Android operációs rendszeren a fekete háttér: szinte minden fejlesztő fehér hátteret használ, vagy teljesen kitöltött ikonokat választott. Egyszerűen nem értjük, hogy miért dönthettek így.

A fenti képeken jól látható, hogy miért mondtuk, hogy sokkoló a látvány. Ettől függetlenül a munkát elvégezték: az ikonok adaptív lett, de jelenleg egy fekete karika van a zöld ikon körül. Amennyiben fekete háttérképet használunk a fekete keret teljesen elveszik és ettől az ikon sokkal kisebbnek hat, mint a többi alkalmazás ikonja és ez eléggé nevetséges.

​Reméljük van rá esély, hogy visszakapjuk a régi ikont.

Ez az új ikon már egy hete elérhető bizonyos felhasználók számára. A frissítést viszont a szerver által szabályozzák, emiatt sokan még nem szembesültek a változással. Reméljük ez azt jelenti, hogy a Spotify csak teszteli az új ikont és van rá esély, hogy vissza fogják vonni. Őszintén szólva a nem adaptív ikon is jobban megfelelt számomra, mint ez az új borzalom. A Spotify-nak sikerült megvalósítania a lehető legrosszabb változatot az ikonból, de ettől még az alkalmazás remekül működik és senkinek sem szeretnénk elvenni a kedvét a használatától.

A Spotify alkalmazást ingyenesen letölthetitek a Google Play Áruházból.

Forrás: HasználtAndroid