Naponta más megjelenéssel mutatkozik a Play Áruház, akár ugyanarról az eszközről is különböző dizájnnal találkozhatunk.

Egy jó funkció is okozhat nem várt problémákat, ha rosszul helyezik el.

Ezekről a változtatásokról semmilyen figyelmeztetést nem küld a Google. Korábban volt már szó a szimultán letöltésekről is, de most egy kisebb volumenű változásról van szó: egy jobban működő kívánságlista (wishlist) gombot szeretnének létrehozni és ezt tesztelik.

A korábbi verzióban a fehér listázási terület megjelenése előtt láthattunk egy kívánságlista (wishlist) ikont. Ezzel az volt a probléma, hogy véletlenül is lenyomhattuk (egyesek szerint bugos is volt) és ennek eredményeként olyan applikációkat is hozzáadhattunk, amelyeket nem szerettünk volna.

A Google fejlesztői igyekeznek javítani a helyzeten.

Az új verzióban az ikon újra megjelent, ám ezúttal egy jobban látható területen: a címsorban találjuk a legördülő menü és a keresési ikon között. Elsőre kissé furcsa megoldásnak tűnik, hiszen ez az elhelyezés teljesen elkülöníti a többi elemtől. Azonban minden olyan megoldás örvendetes, amely képes megakadályozni, hogy véletlenül rákattintsunk a kívánságlista ikonra.

Ez a változás abszolút szerver oldali (akárcsak a legtöbb frissítés manapság a Play Áruházban), és egyelőre nem tűnik úgy, hogy szétterjedt volna. Tehát sokan a régi verziójú kívánságlista ikonnal fognak találkozni és egyelőre még várnunk kell az egyszerűbben felismerhető változatra.

Forrás: HasználtAndroid