Kegyetlenül eltüntették a Galaxy Fold hibájára mutató szétszerelést az iFixit oldaláról.

Amennyiben minden a Samsung tervei szerint ment volna, akkor már csak kevesebb, mint egy hetet kellene várnunk a Galaxy Fold megjelenéséig. A régóta várt kihajtható okosmobil ugyanis eredetileg május 3-tól lett volna kapható bizonyos országokban, ha nem derült volna ki már az első tesztpéldányoknál, hogy súlyos, ám gyógyítható gyermekbetegségtől szenved az első úttörő.

A Galaxy Fold kijelzőjének hibája ugyanis nagy port kavart. Akkorát, hogy azt biztosan megérzi majd a Samsung, és ami miatt mérsékelniük kell az eladásokkal kapcsolatos becsléseket. Már nem csak azért, mert a sajtó és a techközösség kegyetlenül szétszedte a Foldot – ami miatt rengeteget romlott a készülék megítélése -, de az is kellemetlen a Samsungnak, hogy az elhalasztott megjelenés így júniusra csúszik. Ugyanakkorra, amikor a Mate X is felkerül a polcokra – feltéve, hogy a Huawei-nél nem bakiznak.

Ha pedig már a szétszedést emlegettük, akkor témába vág, hogy nem csak a Fold hírnevét kapták szét képletesen, hanem az iFixit csapata szokásához híven bizony a készüléknek is nekiesett, hogy kiderítsék, mik a Samsung megoldásai, és rájöjjenek, hogy hol mulasztott a koreai techóriás. És ami talán a legmeglepőbb, hogy sikerült rámutatniuk a hiba forrására.

Ugyanarról a csapatról beszélünk, ami megannyi hatalmas gyártó típushibás készülékénél mutatott rá a problémákra, és ami értünk, a fogyasztókért keresi azokat a pontokat, amik miatt nem érdemes megbíznunk egy adott készülék tartósságában.

De térjünk vissza a Foldra, és arra, hogy mi volt a különbség a Samsungnál 200 000 alkalommal kinyitott és összecsukott, még mindig működő eszköz, illetve a két nap alatt elszálló kijelzős tesztpéldányok között.

Semmi.

Valószínűleg a Samsung köpenyben járkáló mérnökei nem hagyták nyitva elég ideig az ajtót, vagy nem vittek be elég koszt a tesztüzembe, ahol egy gép a Foldot nyitogatta fáradhatatlanul. Így nem derült ki, hogy valójában mit bír a kinyitható okosmobil, csak az, hogy egy laborban mi adja meg magát hamarabb. A rendkívül sok komponensből összerakott zsanér, vagy a végsőkig nyúzott OLED kijelző.

Az iFixit azonban rámutatott, hogy a Samsung Galaxy Fold zsanérja ugyan zseniális, de a tetejénél és aljánál egy 7-7 mm-es hézag tátong, amelyeken könnyen bejut a por és a különféle szennyeződések. Innen pedig egyenes út vezet a nagyobbik kijelző alatti területhez, aminek a következményét jópár youtubernél láthattuk.

A Samsungnál most teljes gőzzel azon dolgozhatnak, hogy befoltozzák a rést, majd kiadjanak egy javított Foldot, amivel megőrizhetik a kinyitható mobil maradék hírnevét. A korábbi, hibás dizájnról szóló cikk, ami körbejárta az internetet, pedig nagyon szúrta a koreai techcég szemét.

Olyannyira, hogy a Samsungnak sikerült levetetnie az iFixittel a Galaxy Fold hibájáról szóló anyagot. A gyártó nem egyenesen velük kommunikált, hanem az őket összekötő partnerrel, aki a Fold tesztpéldányát szolgáltatta az iFixitnek. A szétszereléssel foglalkozó oldal azt az álláspontot foglalja, hogy egy gyártó kérésére nem vesznek le egy készülékkel kapcsolatos tesztet vagy szétszerelést, ám a Samsung arra a partnerükre gyakorolt nyomást, amelytől kapták a készüléket, és amellyel elég jó kapcsolatot ápolnak ahhoz, hogy ne hozzák őket túlságosan kellemetlen helyzetbe. Az iFixit tehát a partnerével kapcsolatos jövőbeli tervekre gondolva levette az oldaláról a Foldról szóló cikket.

Várhatóan látunk még Galaxy Fold szétszerelést az iFixittől, de abban szinte biztosak lehetünk, hogy az új tesztben már a javított változat szerepel majd, és a hibás dizájnt amennyire csak lehetséges, próbálja majd elfelejtetni a Samsung.

Forrás: HasználtAndroid