AutóKiemelt bejegyzésekKörnyezettudatosság

Hogy bírja az elektromos roller az emelkedőt?

Kiderül hogy bírják a rollerek a meredek helyzeteket

Az elektromos rollerek egyre népszerűbbek, viszont még mindig van velük szemben pár hiedelem, ami nem feltétlenül igaz. Ezek közé tartozik az is, hogy egyáltalán nem erősek, és akár egy kisebb emelkedő is könnyedén kifog rajtuk. Úgy gondoltuk, hogy megnézzük ez vajon tényleg igaz-e, így eljöttünk Budára, ahol aztán bőven akad pár nagyobb emelkedő is. Ehhez az Ultimate e-bike Shop biztosított számunkra kettő darab rollert, amit ezúton is köszönünk nekik.

Első tesztalanyunk az Ultimate Double, őt kettő a kerékbe épített egyenként 1 000 W-os motorral szereltek fel, amivel akár 45 km/h sebességgel is száguldhatunk. Egy meredekebb úton sem akad el, hiszen mászóképességét tekintve egy 15°-os emelkedőn is kényelmesen felmegy. Mi kettő különböző szituációban próbáltuk ki. Először helyből indultunk, ami ugyan megnehezítette a roller dolgát, de amint lendületbe jött már nem állíthatta meg semmi, és átlagban 20 km/h-ás sebességgel fel is ért a csúcsra. Lendületből csupán annyi volt a különbség, hogy töredék idő alatt tettük meg ugyan azt a távot, anélkül hogy a rollernek erőlködnie kellett volna.

A Double nagytesója, az Ultimate Double Pro a hegyek koronázatlan királya, nem véletlenül, hiszen kettő darab egyenként 1 200 W-os motorral rendelkezik, amiből akár használhatunk egyet is, amennyiben ki szeretnénk tolni a hatótávot. Ha viszont extra kraftra van szükségünk, az esetben csak kapcsoljuk rá a második motort, és más hasíthatjuk is az aszfaltot 70 km/h-ás sebességgel. Ez az erő meredekebb terepen sem veszik el, ugyanis a Double Pro képes akár 25°-os emelkedőn is felmenni gond nélkül. Először ennél a rollernél is nehezítettünk kicsit, és kikapcsoltuk a második motort, azonban ennek ellenére is lazán vette az akadályt, szép lassan ugyan, de biztosan. Amikor pedig rákapcsoltuk a második motort is, akkor elállt a lélegzetünk, ugyanis a roller úgy hasított fel az emelkedőn, mintha az ott sem lett volna.

Mindezek után azt tudom mondani, hogy ha hegyesebb dombosabb vidéken lakunk, akkor sincs probléma, ugyanis erre is van megfelelő elektromos roller. Amennyiben pedig nektek is megtetszett valamelyik roller, és szívesen megnéznétek vagy kipróbálnátok, az esetben látogassatok el az Ultimate e-bike Shop-ba, Budapestre az Ó utca 6. szám alá.

Forrás: ZöldAutók

Ajánlott cikkek

Close
Close