Hivatalos bejelentésre elvileg még sokat kell várnunk, de a Google is évek óta fejleszt ezen a területen.

Mostanra nem vitás, hogy a mobilipar szinte összes fontos résztvevőjének fejlesztési központjában kísérleteznek kinyitható mobilokkal. A pletykák a Samsungról reppentek fel elsőként, ám a kínaiak beelőzték a koreai techcéget. Utóbbi most egyébként is nagy gondban van, hiszen az első tesztpéldányok csúfosan elbukták a teszteket. Mindeközben a Huawei is bemutatta a sajátját, és hallottunk olyan pletykákat is, hogy az Apple is hasonló fejlesztéseken dolgozik.

Most a Google terítette ki a kártyáit, ugyanis a Pixel okosmobilok fejlesztésének vezetője, Mario Queiroz az I/O fejlesztői konferencián elárulta, hogy bizony a Google-nél is évek óta kísérleteznek a hajlítható kijelzőkkel és a kinyitható mobilokkal, ám arra nem kell számítanunk, hogy az amerikai cég hamarosan bemutatná a saját Galaxy Fold kihívóját.

Mario Queiroz szerint egyszerűen még nincs meg a megfelelő kereslet a kinyitható mobilokra. A hiba nem a fogyasztókban van, hanem egyszerűen ez a termék egyelőre nem állt saját lábra a piacon. Queiroz úgy fogalmazott, hogy akkor lesz igazán sikeres a hajlítható mobilok iparága, amikor az emberek azt mondják majd, hogy „erre egyértelműen szükségem van”. Szerinte az olyan mobilok, mint a Galaxy Fold vagy a Huawei Mate szép élményt nyújtanak, de egyértelműen elengedhetők.

Forrás: HasználtAndroid