GasztroKiemelt bejegyzések

Lilaakác szörp

Kellemes, édes limonádé.

Imádom a lilaakác illatát, kellemesen édes, de nem annyira, mint a fehér változat. Most van a szezonja, és hozzájutottam néhány szép, füst, vegyszer és bogármentes területen nőtt fürthöz, amiből friss szörpöt készítettem. Bodzaszörpöt gyerekkorom óta csinálunk, így azt a verziót vettem alapul. Ugyan nem használtam hozzá sok cukrot, de nekem így is édes lett. A lenti recept alapján készült verziót 2/3:1/3 arányban hígítottam vízzel.

Hozzávalók – 1,5 literhez
5 fürt lilaakác
1 citrom
25 dkg cukor
1,5 liter víz

Elkészítés
A vizet öntsd egy nagy üvegbe, majd add hozzá a cukrot és keverd addig, amíg fel nem oldódik.
A citromot karikázd fel, majd a lilaakác fürtökkel együtt tedd a vízbe. Takard le, és 2-3 napig hagyd érni.
Szűrd le, tartsd a hűtőben. 3 napig biztosan eláll – azért nem tudom, hogy pontosan meddig, mert 3 nap alatt elfogyott :).

Tálca: Woody Decor
Ha neked is tetszik ez a rusztikus kínáló tálca, ide kattintva megrendelheted.

Forrás: Városi konyha

 

Ajánlott cikkek

Close
Close