GasztroKiemelt bejegyzések

21 napos nyárköszöntő salátakihívás – 6. nap

A csicseriborsó nagyon egészséges, ezért érdemes gyakran fogyasztani. Az én gyomrom a szárított változatot nem tolerálja, ezért inkább konzervvel szoktam készíteni. Mindkét verzió tökéletes.

Mediterrán csicseriborsósaláta

Hozzávalók:

1 csésze csicseriborsó (párolva)
1 marék vegyes, mediterrán salátakeverék
1/2 uborka
1 kaliforniai paprika
1/2 lilahagyma
1/2 csésze fekete olívabogyó
5-6 szem koktélparadicsom
5 dkg feta sajt

Az öntethez:
1/2 csésze extra szűz olívaolaj
2 ek fehérborecet
1 ek friss citromlé
1 kis csokor petrezselyem
só, bors

Elkészítés:

Kockázd fel az uborkát és a lilahagymát, az olajbogyókat és a paradicsomot vágd félbe, darabold fel a feta sajtot, majd a csicseriborsóval és a salátával együtt tedd tálba. Egy kis edényben keverd össze az olívaolajat a fehérborecettel, a citromlével, a petrezselyemmel, sózd, borsozd és keverd a salátához. Frissen tálalva isteni finom.

Jó étvágyat!

Holnap ezekre lesz szükséged: 1 csésze főtt quinoa, 1 vörösbabkonzerv, 1 kaliforniai paprika, 1/2 lilahagyma, 1 kis marék petrezselyem, 2 ek tökmag, 2 ek olívaolaj, 2 tk friss, citromlé, egy csipetnyi őrölt köménymag, só, bors

Forrás: 21 nap alatt

Ajánlott cikkek

Close
Close