GasztroKiemelt bejegyzések

21 napos nyárköszöntő salátakihívás – 7. nap

A quinoa az egyik kedvenc magom lett, az utóbbi időben egyre többször főzök vele. Most salátában bizonyított.

Vörösbabos quinoasaláta

Hozzávalók:

1 csésze főtt quinoa
1 vörösbabkonzerv
1 kaliforniai paprika
1/2 lilahagyma
1 kis marék petrezselyem
2 ek tökmag

Az öntethez:
2 ek olívaolaj
2 tk friss citromlé
egy csipetnyi őrölt köménymag
só, bors

Elkészítés:

A főtt quinoát keverd össze az átmosott babbal, add hozzá a felkockázott paprikát, a lilahagymát és az apróra vágott petrezselymet. Szórd meg tökmaggal és keverd össze. Az öntethez keverd össze az olívaolajat a citromlével, a köménymaggal és ízesítsd sóval és borssal. Az egészet öntsd a salátára és alaposan keverd össze.

Jó étvágyat!

Holnap ezekre lesz szükséged: 1 szál rebarbara, 1/2 kg eper, 1 nagy marék pirított mogyoró, 1/2 narancs leve, 1 ek friss citromlé, 2 ek agávé szirup (elhagyható), 1 nagy marék menta

A kép forrása: https://blog.mission-health.org/2018/05/04/spring-healthy-recipe-quinoa-black-bean-mango-salad/

Forrás: 21 nap alatt

Ajánlott cikkek

Close
Close