GasztroKiemelt bejegyzések

21 napos nyárköszöntő salátakihívás – 8. nap

Hónapok óta lehet szemezni a piros eperrel a boltokban, mostanra azonban már magyar termesztésű, szabadföldi epret is lehet kapni. Hajrá, készítsünk belőle friss epersalátát!

Édes, nyári epersaláta

Hozzávalók:

1 szál rebarbara
1/2 kg eper
1 nagy marék pirított mogyoró

Az öntethez:
1/2 narancs leve
1 ek friss citromlé
2 ek agávé szirup (elhagyható)
1 nagy marék menta

Elkészítés:

Mosd meg a rebarbarát és uborkareszelőn reszeld le. A narancsot és a citromot facsard ki, add hozzá az agávé szirupot. Az eperről távolítsd el a zöldet, majd kockázd fel. Halmozd egymásra az epret, a rebarbarát, szórd meg a mentelevelekkel és önts nyakon az öntettel. Azonnal fogyasztható.

Egészségedre!

Holnap ezekre lesz szükséged: 1/2 friss, héjas borsó, 1 csomó retek, 10 dkg feta , só, bors, 2 ek petrezselyem, 3 ek extra szűz olívaolaj, 1 ek friss citromlé, 1 tk fehérborecet

A kép forrása: https://www.bonappetit.com/recipe/strawberry-rhubarb-salad-with-mint-and-hazelnuts

Forrás: 21 nap alatt

Ajánlott cikkek

Close
Close