Ez a saláta annyira tartalmas, hogy egy komplett étkezés is bátran kiváltható vele. Ebédre vagy vacsorára is szuper választás.

Cukkinis-csicseris kölessaláta

Hozzávalók:

1/2 bögre köles
1 bögre csicseriborsó (konzerv)
1 közepes cukkini
3 szál újhagyma
1 marék friss petrezselyem

Az öntethez:
3 ek olívaolaj
1 ek frissen facsart citromlé
1 tk kurkuma
1 tk őrölt kömény
só, bors

Elkészítés:

A kölest dupla mennyiségű vízben forrald fel, majd alacsony hőfokon kb. 15 perc alatt párold puhára, az utolsó 5 percben add hozzá az apró kockákra vágott cukkinit is. A csicseriborsót öblítsd be és lecsepegtetve öntsd tálba. Add hozzá a kölest, a cukkinit, a karikákra vágott újhagymát és a durvára aprított petrezselymet is. Az olívaolajból, a citromléből és a fűszerekből készíts öntetet és öntsd a salátára.

Jó étvágyat!

Holnap ezekre lesz szükséged: 6 közepes cékla , olívaolaj, 2 ek mentalevél, só, bors, 1/4 csésze olívaolaj, 2 ek balzsamecet, 1 tk dijoni mustár, 2 dl natúr joghurt, 5-6 mentalevél, só, bors

A kép forrása: https://www.acedarspoon.com/zucchini-chickpea-quinoa-salad/

Forrás: 21 nap alatt