Nagy kedvencem a cékla, de leginkább savanyúságként fogyasztom. A saláta kihíváshoz kifejezetten szerettem volna több céklás receptet is beválogatni, hogy ötletet gyűjthessünk ehhez a szuper zöldséghez.

Joghurtos sült céklasaláta

Hozzávalók:

6 közepes cékla
olívaolaj
2 ek mentalevél
só, bors

Az öntethez:
1/4 csésze olívaolaj
2 ek balzsamecet
1 tk dijoni mustár
2 dl natúr joghurt
5-6 mentalevél
só, bors

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Alaposan mosd meg a céklákat és forgasd meg olívaolajban. Sózd, borsozd és add hozzá a durvára vágott mentaleveleket. A céklát tedd hőálló tálba és lefedve 45-60 perc alatt süsd készre. Akkor jó, ha már puha. Ha kihűlt hámozd meg és vágd kockákra. Amíg elkészül a cékla keverd össze az önteteket. Ehhez 1/4 csésze olívaolajhoz keverj 2 ek balzsamecetet és 1 tk mustárt, majd tedd félre. A joghurthoz keverj 5-6 apróra vágott mentalevelet és szintén tedd félre. Az kihűlt céklához apránként adagold a balzsamecetes öntetet ízlés szerint. A joghurtból néhány kanálnyit tegyél egy tányérra, halmozd rá a céklát és tálald mentalevelekkel díszítve.

Jó étvágyat!

Holnap ezekre lesz szükséged: 1 bögre főtt lencse, 2 zellerszár, 1 sárga paprika, 5-7 db koktélparadicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 kisebb lilahagyma, 1 marék vegyes saláta, 1 mk őrölt babérlevél, 1 marék petrezselyem, 3 ek extra szűz olívaolaj, 3 ek citromlé, oregánó, petrezselyem, só, bors

Előkészületek holnapra: 1 bögre lencsét áztass éjszakára vízbe.

A kép forrása: https://www.wideopeneats.com/recipes/roasted-beet-salad-with-yogurt-dressing/

Forrás: 21 nap alatt