Összesen 50 csapat indult útnak az idei Nikola Tesla EV Rally-n Horvátországban, amelyet a rendezők csak a legcsendesebb és egyben leggyönyörűbb raliként emlegetnek. A hatodik éve megrendezett túra több mint 1500 kilométeres volt, és összesen 6 UNESCO világörökséget, 4 nemzeti parkot és 3 Trónok Harca forgatási helyszínt érintett. A ralizók maga Nikola Tesla születési helyét, Smiljant is meglátogatták a nyolc nap során.

A versenyzők Novi Vinodolski városából indultak, és tegnap végül Zágrábban értek célba, ahol rövid gyorsulási versenyeket és autós bemutatókat tartottak a Teslákkal a befutó után. A rali során emellett még két megállónál jelentkezhetnek szlalomos vagy gyorsulási megmérettetésre a Teslák.

A Horvátországban megrendezett esemény természetesen nem csak a horvát Tesla-tulajdonosokat érdekelte, így svájci, német, osztrák, belga, finn és norvég indulói is voltak a ralinak, de messzebbről, Kanadából és Észak-Afrikából is érkeztek indulók. A rendezvény leginkább Horvátország természeti kincseinek felfedezéséről szól, miközben éltetik az elektromos autózást. Az összegyűlt támogatásokból egyébként igyekeznek vissza is adni valamit a közösségnek, éppen ezért idén egy nyilvános töltőt telepítettek Nikola Tesla szülővárosába, Smiljanba.

Forrás: ZöldAutók