Friss és üdítő keksz, olyan az íze, mint a limonádé. 

Tavasszal beindul nálam a limonádé, vagyis inkább a gyümölcs/zöldség/fűszer vizek gyártása. Egy kis citrommal, naranccsal, eperrel, bazsalikommal, rozmaringgal, vagy uborkával és gyömbérrel eszméletlenül meg lehet bolondítani a sima vizet. Így még az is megissza, aki egyébként – számomra hihetetlen módon – nem szereti.
Ezek az ízesített vizek pedig ötletet adnak ahhoz, hogy milyen ízben készítsem el a heti keksz adagom. A kedvenc limonádém a citrom-bazsalikom, mivel hetek óta ezt iszom, a keksz masszába is ezeket tettem. Ropogtattál már limonádét? Próbáld ki! 🙂

Hozzávalók – kb. 20 darabhoz
250 g liszt
7 g sütőpor
150 g vaj
60 g nádcukor
1 tojás
egy csipet só
1 citrom reszelt héja és leve
fél teáskanál szárított, morzsolt, vagy 8-10 levél friss, felaprított bazsalikom

Elkészítés
Minden hozzávalót tegyél a robotgép keverő táljába, és a lapos fejjel dolgozd össze a tésztát. Ha összeállt, formázz belőle diónyi golyókat. Tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd vizes kanállal lapogasd el őket. A kekszek tetejét lisztbe mártott villával, vagy sütipecséttel díszítheted.
Tedd 200 fokos sütőbe 10 percre. Rácson hagyd kihűlni. Sütis dobozban 1-2 hétig eláll, de nem fog, mert 2-3 nap alatt úgyis el fog fogyni. 🙂

Rusztikus kínáló tálca: Woody Decor
Ha tetszik, megrendelheted ide kattintva.

Forrás: Városi konyha