Összegyűjtöttünk nektek néhány mobilt, amit érdemes számításba venni, ha idén vásároltok telefont.

Először megosztanék veletek pár szempontot, amit érdemes követni ha telefont vásároltok. Sokan nem is tudják igazán, hogy milyen telefont szeretnének, ami viszont mindenki számára tiszta az a pénztárcája teherbíró képessége. Így máris le tudjuk szűkíteni a lehetőségeinket. Ezután fel kell magunknak tenni a kérdést, hogy mely funkciók is fontosak számunkra, hiszen van aki szeret sok fényképet készíteni a telefonjával, de a mobil gaming egyáltalán nem érdekli, van aki pedig csak böngészni szeretne a weben, Facebookozni, vagy Instagramozni. Végül pedig az sem utolsó szempont, hogy mely márka a legszimpatikusabb számunkra, és hogy mit használtunk eddig. Mi most három kategórián belül (belépő, közép, felső) fogunk nektek mutatni pár mobilt, amik igen jó vételnek bizonyulnak idén.

Amennyiben szeretnétek utánajárni az áraknak, az esetben használjátok az Árukeresőt, hiszen ott rengeteg bolt árát tudjátok összehasonlítani egy helyen. Telefon összehasonlításra pedig nagyon hasznos lehet a Mr Phone, aminek létezik telefonos és asztali verziója is. Utóbbinál akár négy mobilt is össze tudtok hasonlítani egymással, különböző szempontok alapján.

Belépő szint

Xiaomi Redmi 6

A Xiaomi legfőképpen pénztárcabarát mobiljairól híres, amibe a Redmi 6-os is beletartozik. Róla már készítettünk is nektek egy tesztet, és eléggé meg voltunk vele elégedve. Egy igazán szép, fürge kis mobil, a mindennapi teendők elvégzésére teljesen alkalmas. A kamerája ugyan hagy maga után kívánnivalót, de kategóriájához képest teljesen rendben van.

Samsung J széria

Az dél-koreai cég 2018-as J szériája meglehetősen rosszul sikerült, így ezt nem igen tudjuk senkinek sem ajánlani. A Samsung is érzékelte a készülékek hiányosságait, így beszüntette a J szériát, és idéntől beolvasztotta az A-ba.

Redmi Note 7

Ez a mobil nem is olyan rég jelent meg, viszont egyből belopta magát a vásárlók szívébe, nem volt ez máshogy velünk sem. Rendkívül jól sikerült a mobil, szép nagy megjelenítő, apró csepp alakú notch, és fürge hardver. Ugyan ez már egy drágább mobil, de még mindig az olcsóbb kategóriába lehet sorolni. Összességében, azt tudom javasolni, hogy aki belépő szintű telefonban gondolkozik, a bátran válassza a Xiaomi telefonjait, hiszen a Redmi széria kifejezetten erre a célcsoportra lett specializálódva, és elég jól végzik a dolgukat.

Középkategória

Xiaomi Mi 9 SE, Mi 9

Ismét csak két Xiaomiról van szó, hiszen a közép kategóriában is nagyon jól teljesítenek a gyártó mobiljai. Az erősebb testvérben ugyanis a Qualcomm jelenlegi csúcslapkája, a Snapdragon 855-ös csücsül, amit olyan telefonokban találhatunk még meg, mint a Galaxy S10, vagy a Huawei P30. Mind a két mobil méretes Super AMOLED kijelzővel lett felszerelve, amihez egy jókora akkumulátor is társul. Mindezt pedig szinte potom áron kaphatjuk meg.

Galaxy S8/S9

Ugyan mindkét mobil felső kategóriás, de az áruk annyira leesett, hogy ilyen tekintetben már a középkategóriába is sorolhatnánk őket. Szerintem senkinek sem kell bemutatni a két titánt, remek mobil mindkettő, az S8 kijelzője ugyan könnyebben be tud égni, ha sokat használjuk magas fényerőn, de még emellett is azt lehet mondani, hogy egy igen csak jó mobil, így 2019-ben is.

Felső kategória

Itt mielőtt bármit is ajánlanék, elmondanám hogy az Androidos csúcsmobilok ára megjelenésük után egy-két hónappal akár több mint 100 000-ot is eshet. Így érdemes várni egy kicsit a mobilok bejelentése után, hiszen ezzel sokat spórolhatunk.

Galaxy S10 széria

A Samsung idén nagyon odatette magát, hiszen nem kettő, hanem három mobilt mutattak be idén, amik egytől egyig remekül sikerültek. Én leginkább az S10e-t tudnám kiemelni, remek ár-érték aránya miatt. 150-160 000 Ft körül már hozzá lehet jutni ehhez a remek mobilhoz, amiből nem spóroltak ki sokmindent a nagytesókhoz képest, így egy remek választás lehet sokak számára. Az S10 és az S10+ is remekül sikerültek, és mostanra már az áruk is egészen elfogadható lett. Óriási kijelző, vékony kávák, három kamera a hátlapon, és még sorolhatnánk naphosszat, hogy mi teszi fantasztikussá ezeket a mobilokat.

Huawei Mate 20 Pro

Számomra kissé csalódás volt a P30-as széria, a kevés újítás miatt. Ezért is ajánlanám nektek inkább a Mate 20 Pro-t, hiszen neki már kellőképpen lement az ára. Aki otthon van a telefonok világában, az tudhatja hogy a Huawei az éjszakai fotózás koronázatlan királya, emellett pedig más téren is jeleskednek. Ha jól szétnéztek, akkor már 200 000 Ft alatt is hozzá lehet jutni, ami meg kell hagyni elég jó ár.

Évről-évre nő a verseny a gyártók között, így nekünk sincs könnyű dolgunk a tökéletes mobil kiválasztásában, de reméljük, hogy tudtunk nektek segíteni a következő telefon megtalálásában.

Forrás: HasználtAndroid