AutóKiemelt bejegyzések

Musk: Keményen csökkenteni fogjuk a költségeket a Teslánál

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója néhány napja jelentette be a gyártónál, hogy Ő maga és a vállalat új pénzügyi igazgatója fogják tüzetesen átvizsgálni a költségeket. Nem csak néhány nagyobb kiadást, hanem az összes elköltött dollárt átvizsgálja majd a főnökség, hogy minél profitálóbbá tehessék a céget.

A vállalat vezére egy emailben emelte ki, hogy különösen fontos, hogy minden kiadást megvizsgáljanak. Mindegy, hogy milyen kis összegekről is van szó.

A Tesla az előző negyedévet 700 millió dolláros veszteséggel zárta, és most igyekeznek mindent megtenni, hogy ne történhessen ugyanez a mostani periódusban. Amennyiben ugyanígy folytatnák, Musk szerint tíz hónapon belül elfogyna a Tesla pénze.

Az extrém átvizsgálás során minden elutalt összeget átvizsgál majd Zach Kirkhorn, a Tesla pénzügyi vezetője, Elon Musk pedig minden tizedik kiadást nézi majd át. Különösen odafigyelnek az alkatrészek, utazások és szállások árára, de átgondolják a fizetéseket is.

A vezetőség arra hívta fel az alkalmazottak figyelmét, hogy van még néhány hetük arra, hogy saját maguk nézzék át a költségeket, és alakítsanak azon, ami feleslegesen égetheti a Tesla pénzét.

Forrás: ZöldAutók

Ajánlott cikkek

Close
Close