A keresőóriás térkép applikáció jelezni fogja a földrengéseket, hurrikánokat, szökőárakat.

Időben érkezik majd a figyelmeztetés

A Google Maps alkalmazás hamarosan életbevágóan fontos információkat fog közölni azokkal az emberekkel, akik természeti katasztrófa (például földrengés, hurrikán vagy szökőár) közelében tartózkodnak. Ezeket a figyelmeztetéseket a Google “crisis notification cards”-nak vagyis kritikus információs kártyáknak nevezte el és lehetőségünk van megosztani ezeket másokkal.

A hurrikán figyelmeztetések olyan előrejelzést fog küldeni, amely tartalmazza a hurrikán előrejelzések helyszíneit és remélhetően ezeknek a jelzéseknek a hatására mindenki megtudhatja, hogy veszélyeztetett helyszínen tartózkodik-e (vagy éppen oda készül-e utazni). Az említett kártyák a földrengésekről is tájékoztatást biztosítanak. Mindkét figyelmeztetés a következő héttől lesz elérhető Android és iOS rendszereken (illetve az asztali számítógépes operációs rendszereken).

A főként Indiát sújtó szökőárakra is komoly figyelmet fordított a Google.

A szökőár jelzések hasonlóan működnek a földrengés és hurrikán jelzésekhez. Ezeket elsőként Indiában fogják bevezetni, ahol a Földön előforduló halálos kimenetelű szökőár katasztrófáinak 20 százaléka történik. Konkrétan Patna városában és a Gangesz valamint a Brahmaputra régiókban lesz elérhető ez a jelzés.

Gyorsabban reagálhatunk a kritikus helyzetekre.

A hónap végén pedig megérkeznek majd az első olyan jelzések a Google Maps applikációban, amelyek arra figyelmeztetnek, ha az útvonaladon valamilyen katasztrófa történik. Ebben az esetben az alkalmazás alternatív útvonalat fog ajánlani.

A sokak által használt navigációs alkalmazás új verziójának szétterjedése folyamatos lesz, elsőként az említett régiókban fog megtörténni, de számíthatunk rá, hogy hamarosan Magyarországra is megérkezik.

A Google Maps alkalmazás ingyenesen letölthető a Play Áruházból.

Forrás: HasználtAndroid