Avokádó krém olasz ízvilággal. 

A guacamolet, vagyis a mexikói avokádó krémet szerintem mindenki ismeri. De nem csak ezt a mártogatós készíthetjük avokádóból, hanem az olasz ízvilág is jól áll neki. Pestot szinte mindenből lehet csinálni, így avokádóból is, amit összeforgathatunk tésztával, bepácolhatunk vele húsokat, halakat, ízesíthetünk vele leveseket és salátaönteteket. Vagy csak egyszerűen kenyérre kenjük. 🙂

Hozzávalók
1 avokádó
1 gerezd fokhagyma
50 g bazsalikom
50 g fenyőmag
50 g parmezán
kb. 1 dl olívaolaj
1 csipet nagyszerű tengeri só

Elkészítés
Az avokádót és a fokhagymát pucold meg, darabold fel, majd tedd egy késes robotgépbe. Az olívaolaj kivételével adj hozzá minden hozzávalót, dolgozd össze. Nem baj, ha kicsit darabos marad.
Végül önts hozzá annyi olívaolajat, hogy krémes állaga legyen.
Ha nem fogyasztod el egyszerre, tedd kis üvegbe, önts rá egy ujjnyi olívaolajat és tedd a hűtőbe.

Forrás: Városi konyha