AutóKiemelt bejegyzések

Rengeteg villanyautó-töltőt telepít a Volkswagen

Kibővíti az elektromos autók töltési infrastruktúrájáról szóló befektetését a Volkswagen – jelentette be a német autógyártó. A legfrissebb tervek szerint 36 000 töltési pontot telepítenének a jövő évtized közepéig, amelyből 11 000-et külön a Volkswagen márka alatt állítanának szolgálatba. A tervek szerint a márka nevét viselő töltőoszlopok a gyártó üzemeinél lesznek, illetve 3000 Volkswagen-szalonnál is tölthetnek majd a villanyosai.

Csak a kontinens töltőhálózatának bővítésére 250 millió eurót szán a Volkswagen, miközben külön befektetésként a német töltési helyzetet is javítani szeretné.

Thomas Ulbrich, a Volkswagen igazgatótanácsának tagja elmondta, hogy felismerték a töltési infrastruktúra bővítésének fontosságát, és ezért minden tőlük telhetőt megtesznek majd azért, hogy kivegyék a részük a töltők telepítésében. Emellett azt is szeretnék elérni, hogy minél egyszerűbbé váljon az otthoni töltők felszerelése.

A Volkswagen kutatása szerint a töltések 70 százalékát az elektromos autó tulajdonosok otthon végzik, ezért igyekeznek egyszerű és gyors otthoni töltési lehetőségeket kifejleszteni az Elli márkájukon keresztül.

Mindeközben a gyártó a dolgozóinak is szeretne töltési lehetőséggel kedveskedni – elmondásuk szerint 4000 töltési pontot biztosítanak majd a kontinensen az alkalmazottak számára, de ezeket egyben publikus töltőkként is üzemeltetik majd.

Forrás: ZöldAutók

Ajánlott cikkek

Ajánlott poszt!

Close
Close
Close