Kiemelt bejegyzések

Brioche fagyi

Végre Budapesten is kapható a péksütiben felszolgált fagyi, vagyis a Brioscia con Gelato.

Tényleg itt a nyár és a fagyi szezon! A legnagyobb melegben egész nap tudnék csak fagyit enni. Szerencsére van is miből válogatni, hiszen rengeteg finom és különleges ízt találhatunk a fagyizókban, sőt már a szicíliai fagyis édesség, a brioche-ban kínált fagyi is kapható egy belvárosi cukrászdában.

A brioche Szicília kedvelt péksüteménye, de teljes Dél-Olaszországban találkozhatunk vele. Különlegessége, hogy nem csak reggelire fogyasztják, hanem egy desszert is készül belőle méghozzá fagyival. A puha, édes bucikat olykor a térség specialitásával, a granitával keverik össze, olykor pedig félbe vágják, megpakolják néhány gombóc fagyival és tejszínhabbal. Én is Olaszországban találkoztam először ezzel az édességgel, és azóta is vágyom rá.

Jó hír, hogy nem kell az olasz nyaralásra várni és messzire utazni, hogy megkóstoljuk, már Pesten is kapható, a nemrég nyitott Gelateria Pichler-ben.
A fagyizót Anet és Donato, egy kedves magyar-olasz pár nyitotta, akik nem mást kértek fel a fagyik készítésére, mint a székesfehérvári Damniczki cukrászdák tulajdonos-cukrászát, Balázst.

Eddig is nagy rajongója voltam Balázs különleges fagyijainak, sehol nem láttam zöldborsó fagyit, kukorica fagyit, vagy a nagy kedvencemet, a cékla fagyit, de idén is sok újdonságot kóstolhatunk tőle.
A vodkás zöldalma valódi almából készül, így pont olyan az íze, mintha egy almát ennénk, egy kis vodkával pedig igazán hűsítő lesz az íze. A vérnarancs szintén frissítő, kellemesen citrusos. A pisztácia igazi pisztácia ízű. A nyár slágere szerintem a fekete szezámos-fekete ribizlis fagyi lesz, ami olyan, mintha jéghideg, krémes tahinit ennénk.

Ha nagy fagyi rajongó vagy, mindenképp látogass el a Gelateria Pichlerbe, és kóstold végig az idei szezon Damniczki fagyijait!

Gelateria Pichler
1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 4. (a Városház utca sarkán)

Forrás: Városi konyha

Ajánlott cikkek

Close
Close