Kiemelt bejegyzések

Fesztivál a zöldben – hamarosan nyit a Vingardium Borliget!

Az aszfaltos belváros, az egész heti rohanás után nem meglepő módon a hétvégére már a zöldbe vágyunk. Fűben fekvés, henyélés, nyugalom. Ha mindezt egy pohár bor, kellemes zene vagy finom étel is kiegészíti, az még jobb.

Senki ne kezdjen el szállást foglalni vagy hosszasan tervezni az odajutást valamelyik vidéki fesztiválra, mert mindehhez nem kell messzire menni – elérhető Budapesten is, a Vingardium Borligeten.

A Vingardium borfesztivál szervezői olyan eseményt álmodtak meg, amely zöld közösségi térbe csábít, és jól ötvözi a vidéki atmoszférát a városi pezsgéssel. A több száz éves fák árnyékában hangulatos zene, kézműves pincészetek, gasztronómiai kiállítók, kalandos gyermekprogramok, borkurzusok és számos élmény vár a vendégekre. A Vingardiumon korosztálytól függetlenül mindenki megtalálja a kedvére valót, mert egyszerre zöldben borozgatós, gyerekkacajtól hangos, játékos és ugyanakkor ínyenc pesti fesztivál.

Ez a fesztivál egyértelműen a kulturált kikapcsolódásról szól. Az egész olyan emberi és szerethető. Itt senki nem rohan, hanem sétál, borozgat, piknikezik, játszik. Van mivel eltölteni az időt. Aki a bor miatt jön, az közel negyven pincészet borai közül választhat, és borismereti kurzusokon is részt vehet. A boros kínálatot pedig jó arányérzékkel megválasztott gasztrósok, koncertek, látványelemek, gyerekprogramok egészítik ki. Külön piros pont jár a nosztalgia fesztiváljáratért, mely az Örsről közlekedik, így mindenki otthon hagyhatja az autót.

Úgyhogy aki a tanév végét szeretné kellemes hangulatban ünnepelni, de nem szeretne hozzá messzire utazni, annak ott a helye június 14-15-én a Vingardiumon.

 www.vingardiumborliget.hu

Forrás: EcoLife

Ajánlott cikkek

Close
Close