Kiemelt bejegyzésekTech

Rengeteg kamerát zsúfolhat egy mobilba a Sony

Összesen 8 kamera kerülhet a Sony érkező okosmobiljára.

Már az ötkamerás Nokia 9 PureView pletykáinál is vakartuk a fejünk, hiszen nem értettük, miért lenne szükség ennyi kamerára egyetlen mobilban. A Sonyról szóló legfrissebb pletykák azonban még érthetetlenebbek, hiszen egy Twitteren megjelent pletyka szerint a japán vállalat egy hat hátlapi és két előlapi kamerával dolgozó okosmobilt fejleszt.

A hír a Max J. nevű felhasználótól érkezett, aki többször is közölt már hiteles pletykákat a múltban. A legutóbbi Sonyról szóló híre meglepő, ám a mai okostelefon-iparban egyre kevésbé lenne meglepő, ha valóban hat hátlapi kamerát tenne egy mobilra egy gyártó.

Két kérdés is felmerül azonban: mire kell hat kamera, illetve miért pont a Sony készítené el ezt a mobilt? A japánok a háromkamerás telefonok piacára is kissé megkésve léptek be, ezért különös lenne, ha egyből hat kamerát villantanának. A hatból egyébként egy biztosan egy ToF érzékelő lenne, amely a Portré Mód és AR effektek pontosságáért felelne, a többiek között pedig várhatóan szuperszéles-látószögű és telefotó objektívek is lennének.

Max J tweetje alapján a mobil még fejlesztés alatt áll, így pontos információkat egyelőre nem tudhatunk a készülékről. Az is kérdéses, hogy a Sony elviszi-e a piacig az ötletet, és ha igen, akkor mikor érkezik az említett, összesen nyolc kamerával felszerelt okosmobil.

Forrás: HasználtAndroid

Ajánlott cikkek

Close
Close