Ekkora veszteségre számít a Huawei akkor, ha valóban búcsút kell inteniük az Androidnak.

Kemény néhány héten van túl a Huawei, és még nehezebb időszak várhat rá, ha nem sikerül megállapodniuk az Egyesült Államokkal a kereskedelmi megállapodásukról, amely miatt jelenleg úgy fest, hogy bukják az Androidot.

Már az operációs rendszer elbukásának lehetősége is nagy pofonként érte a Huawei-t, ám mi történne akkor, ha valóban a saját Hong Meng OS-ükre kellene váltaniuk?

A Bloomberg legfrissebb jelentése szerint a kínai telekommunikációs cég arra számít, hogy 40-60 százalékkal esnének a globális okostelefon-eladási számaik. Ez nagyjából 40-60 millió Huawei okostelefont jelent csak az idei évben. Tavaly egyébként 200 millió okosmobilt értékesített a Huawei, és azt remélték, hogy idén még jobban megközelítik, vagy akár meg is előzik a Samsung. Ez azonban már szinte lehetetlen.

Természetesen nem nézi ölbe tett kézzel az eseményeket a Huawei, és a Bloomberg szerint több stratégián is gondolkoznak, hogy mentsék a menthetőt. Az egyik meg nem nevezett forrás szerint a vállalat már arra számít, hogy a kínai okosmobil-piac felét behúzzák, ezzel valamelyest kompenzálva a csökkenő globális keresletet. A Huawei/Honor az idei év első negyedében a piac 34%-át tudhatta magáénak, ami egy nagy lépés a tavalyi év Q1-es 22%-os eredményéhez képest.

Forrás: HasználtAndroid