Kiemelt bejegyzésekTech

Ez Bill Gates véleménye az Android elleni vereségükről

A Microsoft alapítója elmondta, hogy mi a véleménye arról, hogy helyettük a Google uralja a mobilpiacot.

A Microsoft alapító atyja a mai napig nehezen emészti meg, hogy a Google helyett nem az Ő cége vezeti a mobilpiacot – derült ki egy konferencián nemrég, ahol is Bill Gates elmesélte, hogy mekkora hibának tartja ezt a vereséget.

„Tudják, a szoftverek világában, kifejezetten pedig a platformokéban, a győztes visz mindent. Így tudhatják, hogy a valaha volt legnagyobb hibánk az volt, ami miatt a Microsoft nem vált azzá, ami az Android. Az Android lett az alapértelmezett mobilplatform az Apple mellett. Pedig természetes lett volna, hogy a Microsoft fut be.” – idézte a TechCrunch a Microsoft alapítóját.

Gates emellett természetesen látja, hogy a Microsoft ettől függetlenül több fronton is piacvezető, de a mobilplatformok behúzása egy hatalmas lépés lett volna az amerikai cégtől.

„A Windows és az Office még mindig nagyon erősek. Egy vezető vállalat vagyunk, de ha azt is megszereztük volna, akkor mi lennénk „A cég”. De ez sajnos nem jött össze.”

A Microsoft egyértelműen későn reagált az okosmobilok forradalmára, így az Apple és a Google lépéselőnyben voltak a platformjaikkal. Bill Gates cégének nem sikerült kidolgoznia a megfelelő stratégiát ahhoz, hogy utolérje a nagyokat, az Android pedig hamar bebetoznozta magát a piacvezető szerepbe. A legutóbbi próbálkozásuk a Windows 10 Mobile volt, ami 2015-ben indult, de a fejlesztők nemigen árasztották el a platformot, így mondhatni kihalóban van a Microsoft eddig utolsó próbálkozása. A Windows 10 Mobile idén decemberben ér az élettartama végéhez, és kérdéses, hogy támad-e még mobilplatform-fronton az amerikai cég.

Forrás: HasználtAndroid

Ajánlott cikkek

Close
Close