Ez a hónap első hétfője és ez egyben azt is jelenti, hogy megérkeztek a Pixel készülékek biztonsági frissítései.

Sokoldalú frissítés érkezett a Pixel okostelefonokhoz.

Az általános biztonsági frissítések mellett a Google Pixel készülékekhez kiadott javítócsomagokban egyéb kisebb javítások is megtalálhatóak. A legújabb frissítésben az “OK Google” parancs felismerését javították, amely korábban fekete képernyőt adott vissza és kifagyott.

Nem biztos, hogy az új frissítés egy teljesen új javítás a parancs felismerésére, mivel az előző hónapban is felbukkant ez a módosítás néhány készülékhez. Egy másik újdonság a zenefelismerés, ami viszont biztosan nem szerepelt a korábbi frissítésekben. A fontosabb Pixel specifikus júliusi módosítások közé tartozik a Titan M biztonsági modul hibáinak javítása és a japán Unicode karakterek bevezetése.

Bizonyára hallottatok már róla, hogy az Android biztonsági frissítései a kritikus rendszerhibákat és biztonsági réseket javítják. Ez hasonlóan történik a Google Pixel készülékek esetében is.

Az alábbi Build number-rel rendelkező készülékek érintettek: PQ3A.190705.003 a Pixel 3 és a Pixel 3XL, valamint a Pixel 3a és a Pixel 3a XL esetében. PQ3A, 190705.001 a Pixel 2 és a Pixel 2XL készülékek esetében valamint az OPM8.190605.003 a Pixel C esetében. Az előző hónaptól eltérően most nem kell aggódni a különböző szolgáltatókra vonatkozó módosítások miatt.

A frissítés letölthető a teljes gyári képfájlokban, vagy akár az OTA (Over The Air) frissítésként is.

Forrás: HasználtAndroid