Kiemelt bejegyzésekTech

Kiszivárgott az Android Q egy izgalmas új funkciója

Miben nyújt újat az Android Q legújabb béta verziója?

Megkezdődött az Android Q Beta 5 részleteinek kiszivárogtatása.

Néhány szerencsés felhasználó már letölthette az Android Q Beta 5 frissítést a készülékére. A 9to5Google és az Android Police csapata megerősítette, hogy az elsőként a Reddit nevű közösségi oldalon megjelent hír igaz, valóban megérkezett az új béta verzió.

Középpontban a gesztusvezérlés:

A vízjelek ellenére a fenti képeken jól kivehető, hogy a rendszer ezentúl három lehetőséget ajánl fel a gesztusvezérléssel kapcsolatban. Az egyik ilyen a “Gesture navigation”, vagyis a gesztusvezérlés, a másik kettő pedig a kétgombos navigáció illetve a háromgombos navigáció. Az előző béta verzióban a “Gesture navigation” még “Fully gestural navigation”-ként (teljes gesztus navigációként) szerepelt.

Egy teljesen új funkció viszont a “Back Sensitivity”, amelyről egyelőre keveset tudunk, bár a leírás alapján könnyű rájönni, hogy valószínűleg a gesztusok, kézmozdulatok felismerésének idejére vonatkozó beállításokat tartalmazhat.

Hamarosan megjelenik a legújabb béta verzió.

Az is érdekes, hogy az új frissítés build number előtagja “QP1A” és nem “GPPX”, ahogy az összes korábbi Android Q kiadásé volt. Sajnos továbbra sem tudjuk, hogy a végleges verzió fog-e tartalmazni olyan funkciókat, amelyek a Beta 5-be bekerültek. Természetesen az Android Q Beta 5 verzió megjelenése és szétterjedése után mi is több részletről tudunk majd beszámolni. Ez várhatóan a következő hetekben fog megtörténni.

Forrás: HasználtAndroid

Ajánlott cikkek

Close
Close