GasztroKiemelt bejegyzések

Vegán, hideg meggyleves

Tejföl helyett használj kókusztejet! Amellett, hogy vegán lesz a levesed, nagyon jó ízt is kap.  

A hét elején vegán vendégeim voltak A Városi Konyha Gasztro Élménystúdióban. Állati eredetű alapanyagok felhasználása nélkül kellett ízelítőt adnom nekik a magyar konyhából. Elsőre tűnt csak nehéznek a menü összeállítása, hiszen belegondolva számos olyan ételünk van, ami pusztán zöldségekkel készül, vagy egy alternatív hozzávalóval vegánná, vagy ahogy én fogalmaznék inkább, ízletesebbé lehet tenni.
Így lett a menü padlizsánkrém, lecsó szalonna és tojásmentesen, és hideg meggyleves, amit kókusztejjel készítettem el nekik.

Hozzávalók – 2 főnek
30 dkg meggy
1-1,5 l víz
4 evőkanál cukor
negyed teáskanál fahéj
3-4 szem szegfűszeg
2 dl krémes kókusztej (Aldis konzerv kókusztejet szoktam használni)

Elkészítés
A meggyet magozd ki, tedd egy lábosba. Add hozzá a cukrot, fahéjat, szegfűszeget és öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Kis lángon főzd, amíg a meggy megpuhul (kb. 40 perc).
Ha elkészült, a levéből vegyél ki egy keveset egy tányérba, várd meg, hogy kihűljön. Keverd hozzá a kókusztejet, majd add a leveshez és főzd össze.
A legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe teszed, és másnap tálalod.

Forrás: Városi konyha

Ajánlott cikkek

Close
Close