GasztroKiemelt bejegyzések

Répás-fahéjas tallér

Egy idő után mindenki vágyik különleges ízekre és az imádott piskótán kívül szívesen megkóstolna másféle süteményeket is. Nálam ilyenkor indul be a kísérletező kedv és ilyenkor születnek a kedvenc receptjeim! Íme a család kedvenc répás keksz receptje!

Répás-fahéjas tallér

Hozzávalók:

1 púpos bögrényi zabpehely
½ csésze kókuszliszt
egy csipetnyi szódabikarbóna
egy csipetnyi fahéj
egy csipetnyi só
3 evőkanál olvasztott kókuszolaj
2 tojás
2 evőkanál méz
1 hatalmas lereszelt sárgarépa

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra!

A száraz hozzávalókat, a zabpelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót keverd össze alaposan egy tálba.

Add hozzá egyesével a tojásokat, a mézet és végül forgasd bele a lereszelt sárgarépát is.

A bekevert tésztát tedd a hűtőbe egy fél órára.

Ezután vegyél egy tenyérnyi mennyiséget a kezedbe, lapítsd ki és helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Készíts annyi korongot, amennyit tudsz. (Kb. 12 darab lesz ebből a mennyiségből. )

Süsd 15 percig és hagyd kihűlni.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 10 perc + sütés, hűtés

Forrás: 21 nap alatt

Ajánlott cikkek

Close
Close