GasztroKiemelt bejegyzések

Pains au chocolat – Csokis tekercs

A franciák isteni csokis tekercse, gyorsan elkészíthető változatban.

Leveles tésztát nem nehéz otthon készíteni, csak kissé időigényes, hiszen 5-6 órán keresztül kell hajtogatni/pihentetni, hogy kialakuljanak a rétegek. Ha csinálok, mindig egy nagyobb adaggal készítek, croissant formázok belőle és bedobom a fagyasztóba, hogy bármikor meg lehessen sütni néhányat reggelire.
Ennél jobb nincs is, de bolti leveles tészta is mindig van itthon. Ebből is a sima hűtős változat, hogy azonnal felhasználható legyen, ha vendégek jönnek, vagy valami finomságra vágyom. Most a franciák csokis tekercséhez kaptam elő egy csomaggal, és a hosszú bíbelődés helyett, 30 perc alatt megsütöttem őket.

Hozzávalók
1 csomag azonnal felhasználható leveles tészta
kb. 5 dkg jó minőségű csokoládé
1 tojás 1 teáskanál vízzel felverve

Elkészítés
A leveles tésztát tekerd ki és tedd egy deszkára. Vágd fel 15×6 centis csíkokra.
Egy keveset a csokiból helyezz a tészta rövidebbik oldalára arra ügyelve, hogy a szélére ne kerüljön csoki. Kezd el feltekerni, ha elérted a negyedét, ismét halmozz kevés csokit a tésztára, és tekerd fel teljesen. Járj így el az összes csíkkal.
A kis bucikat sorakoztasd egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd kend meg a tetejüket a felvert tojással. 180 fokon süsd aranybarnára 15-20 perc alatt.

Forrás: Városi konyha

Ajánlott cikkek

Ajánlott poszt!

Close
Close
Close