Merész, de gyönyörű kijelzőmegoldást mutatott be az Oppo.

Nem, nem ez lesz az első olyan mobil az Oppótól, amelynél „lefolyik” a széleken a kijelző, de ami biztos, hogy a mobilipar eddigi legmerészebb ilyen megoldását mutatta ma be a kínai gyártó. A csupán képeken megvillantott prototípus nem egy érkező modell beharangozása – bár még az is lehet -, hanem kizárólag egy teszt az úgynevezett „Waterfall Screen” (Vízesés Kijelző) technológiájukra, amelynek köszönhetően 88 fokban veszi körül a mobilt a megjelenítő.

Az biztos, hogy a megoldás egy rendkívül egyedi és menő külsőt kölcsönöz a mobilnak, ám ami zavaró lehet, az a fizikai gombok hiánya. Egy ekkora kijelzőnél, amely ilyen szinten az oldalsó élre nyúlik, már nemigen marad helye a hangerőszabályzó és egyéb gomboknak, így valamilyen más megoldáshoz kell folyamodnia a gyártónak. Mivel egyelőre valóban nem egy valódi terméket mutatott be az Oppo, így bizonyára még lesz idejük gondolkozni a probléma megoldásán.

Az ilyen mobiloknál egyébként az is probléma szokott lenni, hogy a széleken akaratlanul is megérintjük a kijelzőt, ám a kíniak megnyugtatnak – rengeteget dolgoztak a véletlen bevitelek kiszűrési rendszerén, így ilyenből nem lesz problémánk az első Waterfall Screennel szerelt mobilnál. Hogy az mikor érkezhet? Arról egyelőre nem beszélt a gyártó, de azt érezzük, hogy nem kell túl sokat várnunk ahhoz, hogy megjelenjen az első 88 fokos kijelzővel érkező Oppo okosmobil.

Forrás: HasználtAndroid