Szeptemberben érkezik a Samsung Galaxy Tab S6, ami rácáfolhat a tabletek kihalásáról terjedő pletykákra.

Néhányan úgy gondolják, hogy a prémium Android táblagépekre semmi szükség és ideje eltemetni ezt a kategóriát, azonban a Samsung nem ért egyet ezzel. A Samsung Galaxy Tab S4 kiadása után egy évvel a dél-koreai vállalat kihagyta az ötös számot és rögtön a Galaxy Tab S6-ra ugrott. A vállalat egy átgondolt és jobban kidolgozott S Pen élményt ígér, valamint nagyon komoly hardvert. Jó hírünk van a kiegészítők rajongóinak is: a Samsung egy sokkal jobb billentyűzetes tokkal is készül a prémium táblagépéhez.

A dél-koreai vállalat komolyan átgondolta a vásárlók és a média által megfogalmazott panaszokat a hardverekkel kapcsolatban, ezért az új generáció számára valami igazán erőset tartogat. A Samsung Galaxy Tab S6 a Snapdragon 855-ös SoC-val lesz felvértezve, valamint 6 vagy 8 GB RAM és 128 vagy 256 GB tárhely is lapulhat a motorháztető alatt (amit tovább bővíthetünk microSD kártyával). A megjelenítés tekintetében sem kell aggódnunk, hiszen a Samsung az egyik legjobb OLED kijelzőjét kapja a tablet, méghozzá 2560×1600 pixeles felbontással (16:10-es képerányban). Emellett ujjlenyomat érzékelő is be lesz építve a kijelzőbe. A kamerák tekintetében persze nem várhatunk sokat: a Samsung egy 13+5 megapixeles 123 fokos látószögű kamerarendszerrel készült (hátul), illetve egy szimpla 8 megapixeles kamerával (elől).

 

A megfelelő üzemidőről egy 7040 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, de külön érdekesség, hogy a Samsung Galaxy Note 9-hez hasonlóan a Samsung Galaxy Tab S6 táblagép S Pen érintőceruzája is rendelkezik egy saját akkumulátorral. Ez csupán 0,35 mAh kapacitású, de tíz perc alatt képes teljesen feltöltődni a mágneses dokkolóján és ez elegendő töltést jelent egy egésznapos használathoz. Az S Pen a Samsung Galaxy Tab S6 tartozékaként érkezik, de az új billentyűzetes tok sajnos nem kerül a gyári dobozba, viszont nagyon megéri majd beruházni rá. Viszont tartozékként találhatjuk majd az S Pen tartóját, egy komolyabb állványt, egy touchpad-ot és egy gombot a DeX mód bekapcsolásához.

 

 

A dél-koreai vállalat már augusztus 23-tól fogadja a Samsung Galaxy Tab S6 rendeléseket, méghozzá 649 dolláros áron. A szállításokat szeptember 6-án kezdik meg és mindenki, aki szeptember 22 előtt vásárolja meg a táblagépet 50 százalékkal olcsóbban kaphatja meg a billentyűzetes tokot, amelynek teljes ára 180 dollár (tehát féláron 90 dollár lesz). A Samsung Galaxy Tab S6 egy drága táblagép, ráadásul ez a WiFi modellekre érvényes, az LTE változat valószínűleg még drágább lesz. Ettől függetlenül a Samsung prémium tabletje komoly lépést tehet azért, hogy a vásárlók újra komolyan vegyék a táblagépeket.

Forrás: HasználtAndroid