GasztroKiemelt bejegyzések

Édesburgonya chips

Eleinte azt hittem, hogy az egészséges életmóddal egy az egyben le kell mondjak majd a nassolásról, pedig nem, hogy nem kellett lemondanom, sokkal finomabbakat is eszem nassolás címén, mint korábban. Íme az egyik kedvencem:

Édesburgonya chips

Hozzávalók 2 főre:

1 db nagyobb édesburgonya
só, bors
olívaolaj

Elkészítés:

Az édesburgonyát hámozd meg és gyaluld nagyon vékony szeletekre. A karikákat dobd eg nagy tálba, locsold meg hidegen sajtolt olívaolajjal, szórd meg sóval és borssal és alaposan forgasd össze.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Fektesd az édesburgonya szeleteket a tepsibe úgy, hogy azok ne fedjék egymást és kb. 50 perc alatt süsd ropogósra és aranybarnára.

Tálald még langyosan!

Jó nassolást!

Elkészítési idő: 15 perc + 50 perc sütés

Forrás: 21 nap alatt

Ajánlott cikkek

Close
Close