GasztroKiemelt bejegyzések

Hűsítő őszibarack leves

Gyors leves őszibarackból, mert most van szezonja.

A külföldi vendégeim sokszor meglepődnek azon, amikor mesélem nekik, hogy nyáron hideg, krémes leveseket készítünk a szezonális gyümölcsökből. Pedig finomak, és szeretjük, nem igaz? És szinte bármiből össze is dobhatunk egy hűsítő levest, akár főzés nélkül is. Én azért jobban szeretem kicsit összefőzni a gyümölcsöt a fűszerekkel, így a gyümölcs is puhul és az íze is karakteresebb lesz. Ugyan így csak egy éjszakai hűtés után fogyasztható, de megéri várni egy kicsit. 🙂

Hozzávalók – 4 főnek
1/2 kg őszibarack
200 ml víz
200 ml kókusztej
3-4 evőkanál cukor
1/2 teáskanál fahéj

Elkészítés
Az őszibarackokat mosd meg és pucold meg. Darabolt fel, tedd egy lábosba, majd botmixerrel pürésítsd. Add hozzá a vizet a cukrot és a fahéjat, majd forrald össze. Ekkor öntsd hozzá a kókusztejet is, rottyants rajta egyet. Éjszakára tedd hűtőbe.
Menta levelekkel díszítve tálald.

Forrás: Városi konyha

Ajánlott cikkek

Close
Close