Korábban már többször is írtam arról, hogy mik az egészséges életmód buktatói, első nehézségei, mik azok a csapdák, amik szinte kivétel nélkül mindenkire várnak, de az időzítésről és a tervezésről még nem szóltam.

Az életmódváltás mindig elköteleződéssel kezdődik, kicsit olyan, mint egy házasság, azzal a különbséggel, hogy ha az életmódod íratlan szabályait megszeged, akkor senki nem fog megkövezni.

Az időzítésben, a megfontoltságban és az örökérvényűségben azonban nagyon is hasonlít rá, hiszen egy új, fittebb, boldogabb, egészségesebb életmód is egy életre szól, hű társként kísér végig.

Ahogy a legmelegebb évszak az esküvők időszaka, úgy az életmódváltás is minimális buktatókkal kivitelezhető nyáron. Olvass tovább, elmesélem, hogy miért!

Miért a nyár a legjobb az életmódváltásra?

Az időjárás is nekünk kedvez

Nem kell ahhoz agykutatónak lenned, hogy tudd, hogy a meleg, napos idő sokkal jobb kedvben tud tartani, mint a hideg és borongós tél. Az alapvető jó hangulat tehát adott.

Nyáron több energiát érezhetsz magadban, kevesebb veszély leselkedik az immunrendszeredre, viszonylag ritkák a megfázásos betegségek, így szervezeted ereje teljében léphet életének új szakaszában.

napsutes

Az éltető víz nélkül egy lépést sem

Az egészséges életmód egyik alappillére a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék bevitele. Egy átlagos felnőttnek naponta 2,5-3 litert kell elfogyasztania, ez rengetegnek tűnhet, ha naponta alig léped túl az 1 litert.

A nyári szomjúság ennek a szokásnak az elsajátításában is segítségedre lehet, hiszen ilyenkor te is jobban kívánod a folyadékot.

Amikor csak szárnybontogató voltam az egészséges életmód mezején, akkor én is jó, ha napi 1,5 liter leküzdöttem a torkomon, de ma már gond nélkül megy a 3 liter és sokkal jobban is érzem magam. Hogy hogy csinálom? Itt leírtam a titkom.

Bőséges választék tényleg mindenből

Télen az alapanyagok beszerzése hatalmas csapda lehet, hiszen korlátozottak a lehetőségek, nagyobb az esélyed arra, hogy megund a téli időszak egészséges felhozatalát.

Nyáron inkább a bőség zavara okoz problémát, folyamatosan érnek a friss gyümölcsök, zöldségek, amelyek mosva, főzve, párolva, grillezve, turmixolva és fagyasztva is igazi ízélményt nyújtanak, még a szkeptikusoknak is. Nem tagadom, friss termések az egészséges életmód legélvezetesebb részei.

gyumolcsok

Sport a szabadban

A legmelegebb évszak a legcsábítóbb, leghívogatóbb, sokszor alig bírjuk kivárni, hogy leteljen a napi munkaidő és élvezzük a napsugarak simogatását.

Heti 2-3 alkalommal egy ütemesebb séta a szabadban és már ki is pipáltad a hétre a mozgást. Elsőre talán kevésnek tűnhet, de ez az első lépcsőfok ahhoz, hogy a szervezeted igényelje a mozgást és egyre többre és többre vágyjon.

Ha ennél merészebb vagy, akkor más sportágat is választhatsz, amikre ezekkel a módszerekkel könnyedén rászoktathatod magadat

A nyaralás új esély

Ha azok között a szerencsések között vagy, akiknek van alkalma egyet pihenni a nyáron, akkor meg is van az új életedet évfordulójának dátuma.

Legyen az tengerparti nyaralás, kempingezés a Balatonon vagy csak pár otthon, nyugalomban töltött nap, ragadd meg a lehetőséget, aludj nagyokat, válogasd meg az ételeidet, mozogj és igyál sok-sok tiszta vizet.

Pár nap múlva már érezheted is a pozitív hatásokat, amikből újra és újra erőt tudsz majd meríteni az új, egészségesebb életedhez.

Benned is érik már az életmódváltás gondolata? Szerezz meg még több hasznos tanácsot innen »»»

Egészséges életmód 21 nap alatt

Forrás: 21 nap alatt